Два от мачовете на ЦСКА във В група може да се играят на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик. Отборът на Чико Бяга вече официално е заявил градския стадион в Пазарджик за домакинството си на „червените“, а същото се очаква и от Балкан Варвара, пише pzsport.info.

Нито спортното съоръжение в Бяга, нито новото в Брацигово, което ще бъде открито през август, нямат необходимият капацитет седящи места, за да поемат мач с очаквана няколко хилядна аудитория. Според изискванията на БФС на отбора гост трябва да се предоставят седящи места за минимум 10% от общия капацитет на стадиона, а отделно от това трябва да се подсигури и буферна зона между двете агитки. Именно поради тази причина бяжани са подали за мача с ЦСКА стадиона на Пазарджик.

Официална позиция по този въпрос от страна на Балкан Варвара няма, но на 99% и този клуб ще посреще ЦСКА в Пазарджик, тъй като стадионите в Бяга и Септември нямат нужния капацитет за зрители.

Стадион „Балкан” има не повече от 800 седящи места, а „Локомотив” в Септември не повече от 3 000.

ЦСКА ще приеме съставът на Чико Бяга още в шестия кръг, а Балкан ще има челен сблъсък с колоса от София в 15-тя кръг.

Съставът на Чико е заявил за останалите си домакински мачове стадиона в село Бяга, а като резервен е посочен този в Брацигово.