Черно море победи като гост Черноморец Балчик в контролна среща. Елитният тим надделя над лидера в Североизточната В група с 3:0.

Двата отбора изиграха интересно първо полувреме и успяха да създадат няколко голови ситуации. Първата сериозна възможност бе за Черно море в 18-та минута. След центриране от корнер отдясно капитанът на "моряците" Георги Илиев засече топката с глава, но вратарят на Черноморец Георги Ставрев я улови. В 24-та минута Мирослав Начев стреля много опасно по диагонал отляво, но топката премина встрани от вратата на гостите.

В 32-та минута Бакари можеше да изведе Черно море напред в резултата. Той овладя топката в наказателното поле на Черноморец, завъртя се около оста си и стреля опасно, но отново вратарят на домакините успя да избие топката. Черно море вкара гол в 45-та минута. Точен бе Иван Маркович, който с фалцов удар реализира от дъгата на наказателното поле на домакините за 0:1. В 48-та минута домакините можеха да изравнят резултата, но вратарят Александър Чанович успя да улови топката след опасно изпълнение на пряк свободен удар от Ахмед Хикмет.

В 56-та минута Черно море удвои преднината си, като голмайстор стана отново Иван Маркович, който засече топката с глава след центриране отдясно на Владислав Романов. В 64-та минута Матиас Курьор бе изведен в отлична позиция зад защитата на домакините, преодоля вратаря и вкара за 3:0. В 69-та минута Генади Луго от домакините бе изгонен с директен червен картон, заради нарушение.

В 72-та минута късметът бе на страната на Черноморец, след като топката мина на сантиметри встрани от вратата им, след опасно изпълнение на пряк свободен удар от Симеон Райков. Това бе третата проверка в паузата на първенството за "моряците", които почиват в следващия кръг на А група. Преди това те записаха равенство с румънския Виторул 0:0 и загубиха от руския Солярис с 2:3. /БТА