Двама бивши играчи на ЦСКА вече си имат нови отбори. Тръгналият си от "Армията" след края на сезона нападател Орелиен Жоаким ще играе в Англия. Националът на Люксембург ще се подвизава в тима от Лига 1 Бъртън Албиън.

Там той ще играе под ръководството на известния бивш футболист на Челси, Атлетико Мадрид и редица други отбори Джими Флойд Хаселбанк. Холандецът е щастлив от привличането на толкова опитен играч.

"Орелиен ще бележи головете за нас. Просто няма как да е другояче, той има много опит и страхотни качества. очакваме от него да е нашият лидер", сподели Хаселбанк след сключване на сделката.

Още един минал през ЦСКА играч ще се подвизава из долните дивизии на Англия. Става въпрос за защитника Сивард Спрокел, който се подвизаваше на "Армията" преди три години. Сега той ще носи екипа на Нотс Каунти.

Най-старият клуб в професионалния футбол в Англия беше взел на проби национала на Суринам и хареса изявите му. Затова му предложи и договор за една година, който Спрокел в крайна сметка подписа. Нотс Каунти ще се подвизава в Лига 2 от новия сезон.