Отборът на Банско победи изпратения във В група Пирин (Гоце Делчев) с 5:1 в поредната футболна контрола. Това бе първа загуба за неврокопчани в предсезонните контроли, докато отборът на Банско след загубата от Черно море с 0:4 изнася много силни мачове.

Гостите от планинския курорт нанесоха своя удар в края на първото полувреме когато само за 5 минути вкараха 3 гола. Георги Ангелов откри резултата в 41-ата мин. Георги Фикийн с първия си гол след пристигането в Банско покачи на 0:2, а дошлият на проби Богомил Христов вкара и трети гол в 45-ата минута.

След почивката нещата започнаха да стават много сериозни за домакините, след като Калоян Стоянов в 50-ата и Мартин Станкев в 58-ата минути доведоха резултата до впечатляващото 0:5. Почетния гол за Пирин ГД вкара в 81-ата минута Йордан Шкевов. 

Дошлият на проби юноша на Пирин Благоевград се разписва във втори пореден мач, след като по-рано през седмицата вкара гол и срещу Раковски (1:1). 

Двата отбора ще се срещнат още веднъж да края на този подготвителен период - на 26 юли в Банско, като това ще бъде и официалното представяне за момчетата на Александър Томаш за новия сезон в "Б" групата./БТА