Председателят на УС на ОФК Беласица д-р Христо Мазнейков изрази задоволството си, че досегашният наставник на отбора Ангел Славков е потвърдил, че ще продължи да работи в петричкия клуб и през следващото първенство на Югозападната "В" група.

Славков в края на миналия сезон заяви, че е доволен от предоставените му условия от страна на ръководството на Беласица, като еговите думи бяха, че ако не си намери отбор в чужбина, отново ще се завърне на работа в клуба от южния град.

Единственото нещо, което притесняваше футболния специалист, бе, че неговите възпитаници се мъчат, пътувайки в студ и пек по селските терени в района, а всичко са допълнително напрежение, умора и излишни разходи за клуба.

Надеждата на споаартно-техническото ръководство и на петричани е да се завърнат на НСБ Цар Самуил, но засега това е мираж.

Въпреки устните и писмени подканяния от страна на НСБ ЕАД и Министерството на спорта да се освободи и ползва спортната база от клубовете, упражняващи различни видове дейност, засега положителен отговор от страна на наемателя няма. 

При това положение всичките възрастови групи на ФК Беласица ще продължават да тренират и играят официалните си срещи по терените в селата Първомай, Коларово, Кърналово, Марикостиново, а може би за в бъдеще и в Самуилово, където в момента местния спортен комплекс се обновява изцяло.

До председателя на ОбС е постъпила молба от страна на кмета на общината Димитър Бръчков ФК да стане ОФК Беласица. Мотивите за това са да има абсолютна прозрачност и контрол при изразходване на средствата.

Председателят на ОбС Георги Динев си свърши перфектно работата като пред съответните комисии бе разгледано предложението на кмета. Всичко това вече е направено съгласно нормативните документи и на следващата сесия въпроса ще се разисква пред общинските съветници. Намеренията засега са най-малко 51 процента от дяловете да бъдат на общината, а останалите да бъдат предложени и продадени на стабилни фирми. Тази стъпка трябва да се направи и след това да се избере нов управителен съвет и негов председател. /БТА