Продължават мъките на футболистите на Беласица и през зимната подготовка за пролетния дял от първенството на Югозападната В група. 

Официалният старт на първия етап бе даден на терена в село Първомай. Известно е, че там ще се играят срещите от пролетния дял на първенството. С цел да бъде запазен и подобрен терена новият старши треньор на мъжете Ангел Славков, съгласувано с УС и президента на клуба, започна да провежда заниманията си по останалите терени на стадионите на община Петрич. 

С две думи - митарстването на петричките футболисти продължава по известни причини и се падна на новото общинско ръководство да търси начин за излизане от това смешно положение-подарък от досегашните управляващи в периода на демокрацията. 

За първи път от дълги години насам кмет, общински съвет и ръководство на ОФК Беласица вървят в една посока за издигане равнището на спорта и най-вече футбола, както бе до ерата на Костадин Хаджииванов. 

Спортната общественост се възхищава от действията на кмета, председателя на ОбС и председателя на УС на ОФК Беласица, но в същия момент ги съжалява, че трябва във всяко едно отношение трябва да започват от кота нула. 

Независимо от тежката ситуация, д-р Христо Мазнейков обеща и вече го прави без значение, че мъжете от клуба са в ЮВГ-всички налични футболисти да се подлагат на многофункционални изследвания и прегледи в известната МБАЛ Св.София в столичния град. 

По най-бърз и съвременен начин контузените и оперирани футболисти бяха изправени на крака и вече топ футболиста за 2015 година Владимир Кабранов, Благой Таушанов, Кирил Иванов и Александър Шамкалов се готвят наравно с колегите си по време на зимната подготовка. 

Седмицата с мъжкия отбор на ОФК Беласица приключи с двуразови занимания. След последната тренировка на стадиона в село Марикостиново старши треньорът Ангел Славков вкара в минералните вади на местната рехабилитационна болница за възстановяване всички футболисти. 

Вече са ясни и контролните мачове, които ще изиграят възпитаниците на Ангел Славков през зимния подготвителен цикъл до старта на първенството, а именно:

23 януари срещу Кариана от с.Ерден
27 януари срещу Марек 1915
3 февруари срещу Хоризонт Турново Македония
6 февруари срещу Вихрен Сандански
10 февруари срещу Септември Симитли
13 февруари срещу ПФК Банско./БТА