Бившият президент на ЦСКА Александър Томов даде своето обяснение за изхвърлянето на отбора в аматьорския футбол. Той държа контролния пакет акции до края на март тази година и според него срещу клуба се е извършило престъпление. 

"Защо ЦСКА стигна до В група? Защото срещу клуба се извърши престъпление, организирано от хора, които искаха да го спрат по пътя му към титлата. ЦСКА има много врагове, като повечето са извън клуба, но има и такива отвътре."

"Тези хора обаче няма да успеят заради Гриша Ганчев. Скоро ще говоря по темата за ЦСКА, сега съм ангажиран с предизборната кампания. Имам какво да кажа", сподели Томов пред вестник "Тема Спорт". 

Той сподели още, че "червените" са онеправдани, в сравнение с вечния съперник Левски. Според него, основната привилегия на "сините" е, че "са собственици на стадиона си", което всъщност не е факт. 

"Отношенията на двата клуба с държавата винаги са били по-различни. ЦСКА е онеправдан, защото Левски има собствеността върху стадиона си, докато ние винаги сме плащали наем за базата."

"Редно е да се запитаме как така Левски започна да плаща към НАП и от къде дойдоха приходите. Много ми е интересно какво се случва при тях. Колкото до думите на Батков, че през 2008 г. дълговете на ЦСКА са били 5 млн. лв. и сме плащали за играчи, той не знае какво говори."

"Тогава нашата практика беше да се вземат свободни футболисти, а не да купуваме такива. Всичко това звучи съвсем несериозно от негова страна", сподели още в интервюто си политикът.