Нападателят Нана Ампома е информирал ръководството на Беверен, че желае да бъде продаден до края на януарския трансферен прозорец, предаде изданието hln.be. В момента за подписа на 23-годишният ганайски футболист се борят българския шампион Лудогорец и френския елитен Амиен.

Лудогорец подсилва предните позиции с ганайски национал

Ампома се представя повече от впечатляващо в белгийския шмапионат, където от началото на сезона има 20 мача. В тях той реализира 7 гола и добави още 5 асистенции. Очевидно той вече е убеден, че мястото му не е в Беверен, който заема предпоследното 15-о място. На практика той има пръст в почти половината от головете, които тимът му е вкарал до момента (26).

Ампома има договор с Беверен до 2021 година, което поставя клуба в силна позиция при евентуални преговори. Според hln.be футболистът ще чака до последно, за да види дали няма да получи предложение от някой местен топ отбор. Към момента приоритетът му е да остане в Белгия, но засега шефовете не са склонни да го пуснат. Те вярват, че само с Ампома в редиците си имат шанс в битката за оцеляване.

Единствено много висока оферта може да убеди Беверен да продава. Индикациите сочат, че тя трябва да надхвърли, при това с много, платените от Андерлехт 2,5 милиона евро през 2018-а за японския полузащитник Риота Мориока.