Близо час шест от звездите на Лудогорец участваха в състезание в разградско училище, а накрая получиха дипломи за уменията си. 

Светослав Дяков, Марселиньо, Кешеру, Паломино, Ренан дос Сантос и Жоао Паоло бяха гости на ОУ“Ив.С.Тургенев“ в Седмицата на отворените врати на училището, член на чийто Обществен съвет е изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев. 

Пристигането на футболистите в училището предизвика еуфория сред малчуганите, почти всички имаха шалчета или картички със символите на шампионите, голяма част си бяха нарисували емблемата на клуба  на бузите. С пълно гърло децата пееха една от любимите песни за Лудогорец с припев „Бийте център, бийте два, „Лудогорец“ е това.“. Най-малките – първи и втори клас – бяха най-активни и въодушевени, затова бяха обявени за утраси и подредени зад лента. 

Състезанието започна с откриване на фен къта на Лудогорец във фоайето на училището, сред рисунките на учениците, картички и билети от различни мачове капитанът Светослав Дяков постави фенско знаме на шампионите. 

Преди старта на състезателните игри публиката имаше възможност да спечели ранички и други артикули на училището като отговори на въпроси, свързани с историята на Лудогорец. Кой е първият футболист в клуба, отбелязал гол в „А“-група, на колко години е клубът, колко шампионски титли е спечелил. Част от въпросите бяха на английски език, това е езикът, на който си говорят футболистите, когато са от различни националности – обясни водещата. Децата се справиха и с това, затрудни ги само преводът на два термина на португалски и румънски, но с подсказване от гостите си се справиха. 

Лудогорец

източник: Радка Минчева

Шестимата футболисти се присъединиха към вече сформираните футболни отбори – белите и зелените, като облякоха съответния цвят фланелки с логото на ОУ “Ив.С.Тургенев“ на гърба. Треньори им бяха учителите по физкултура Бойко Асенов и Сергей Стоянов. Те проведоха загрявката на тимовете и състезанието започна. То бе от пет игри. В първата състезателите правиха крачета с футболна топка, във втората дриблираха между конуси, след което целиха вратичка с ширина около 40 см. Звездите на Лудогорец бързо се вписаха в новите си отбори и окуражаваха съотборниците си и се радваха заедно с тях на успехите им. Следващите две игри бяха с балони, което беше още по-забавно за футболистите. При едната трябваше с пет докосвания на балона да се преминат няколко метра и той да влезе във врата, подобна на тези при футбол на малки врати. Същата врата бе използвана и в последната игра  като рамка за лимбо рок, но отново с балон. За по-високите Ренан дос Сантос и Паломино рамката предвидливо бе повдигната. 

Лудогорец

източник: Радка Минчева

В последната игра пак тази врата бе целена с футболна топка, но със завързани очи. За футболистите на „Лудогорец“ имаше и допълнително условие първо както са със завързани очи трябваше да се завъртят няколко пъти наляво или надясно и след това да ритнат топката. 

В крайна сметка състезанието между бели и зелени завърши при равен резултат, а нали всичко се развиваше в училище, на финала футболистите получиха дипломи за показаните умения в различните игри. За всеки имаше и талисманче – покемон с футболна топка и лого на Лудогорец. 

Събитието завърши с дълго раздаване на автографи върху картички, шалчета и фланелки.