Звездата на шампиона Лудогорец и топ реализатор Клаудиу Кешеру получи неочаквана подкрепа в спора за голмайстор на Първа професионална лига от френската футболна легенда Патрис Локо.

Бившият национал на петлите и нападател на ПСЖ се разкри като голям симпатизант на румънската голова машина. Оказа се, че двамата голмайстори се познават доста добре от времето, когато Кешеру се подвизаваше в Нант, където пък Локо е истинска легенда, след като бе с основен принос за спечелването на шампионската титла на тима през 1995 година.

Локо дори е бил и ментор на 31-годишния таран.

Връзката между двамата направи отново Кирил Евтимов, придобил популярност с многобройните си срещи и снимки с известни личности в областта на спорта.

източник: Кирил Евтимов

Евтимов е приятел и с Клаудиу Кешеру като дори е направил телефонна връзка между румънския национал и Патрис Локо. В крайна сметка французинът получил фланелка на Лудогорец с номера на голмайстора им, като му е пожелал успех и да реализира поне 28 гола, колкото е номера, с който футболистът играе.

Кешеру се нуждае от още само 3 гола в предстоящите двубои, за да изпълни заръката на Локо. Той може да се счита за сигурен краен победител за голмайсторския приз, тъй като основният му конкурент Фернандо Каранга е аут до края на сезона, а третият до момента Еуженио е далече назад с 16 гола