Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев се похвали с отдадеността на футболистите си и тяхната социална ангажираност.

Както видяхте в GONG.BG във вторник, Светослав Дяков, Марселиньо, Кешеру, Паломино, Ренан дос Сантос и Жоао Паоло бяха гости на ОУ “Ив.С.Тургенев“ в Седмицата на отворените врати на училището. Те предизвикаха истински фурор сред децата, което пък доведе и до потупване по рамото от Домусчиев.

"Колкото и да са уморени и заети с тренировъчния процес и официалните мачове, добре е футболистите да намират време за подобни инициативи. По този начин децата се "палят" по футбола," написа Кирил Домусчиев в своя Фейсбук профил.

Лимбо с балони играха звездите на Лудогорец

"Вижте усмивките по лицата на тези малчугани! За тях това ще остане спомен за дълъг период. Контактът с малките юнаци никога не е уморителен. Напротив - подобни срещи зареждат и те карат да се чувстваш добре. Виждам, че и нашите футболисти доста са се забавлявали. Подаръците не са най-важни. Вниманието е на първи план. За всяко дете, което обича футбола, срещата със своя любимец е незабравимо изживяване. Затова подходът на популярните лица от терена към подрастващото поколение е важен. Децата ги следят, гледат по телевизията и се стремят да им подражават. Това е една от причините в Лудогорец да внимаваме с привличането на състезатели. Футболистите трябва да бъдат личности, които да служат за пример," пише още в публикацията на Домусчиев.