Любовта към футболния тим е нещо много особено и е за цял живот. Както се казва бира и отбор не се оставят...За пенливата течност не знам, но обичта на едно българско семейство към Левски е впечатляваща.

Милен от село Сборище, което е близо до Сливен от години живее в далечна Шотландия. Той е съпругата му над 16 години са на Острова. Синовете им се раждат там, растат в Ливингстън и дори тренират футбол в местния клуб.

Решават да отпразнуват рожденния ден на член от семейството на по-топло. Решават да съчетаят приятното с приятното...Разбират, че Левски ще се готви в Малта през зимата и резервират самолетни билети, хотел и кола под наем. Обратното движение не е проблем, а удобство. Същата работа като в Шотландия.
Милен се вълнува, че ще гледа "сините" на живо. Очите на малките Алекс и Мартин светят. Баткото е на 11, а братчето му на 9. Правят си снимки с резервите, докато другите загряват за контрола срещу австрийски тим.

Таткото е притеснен, че нещо играта на Левски в последната контрола не била добро, а коментарите люти.

Този път Левски би, игра добре и много надъхано. Сънародниците не съжаляват, че биха 4 часа път със самолета и успяха да съчетаят приятното с приятното.

След мача следва нова доза снимки. Кой казва, че контролите нямат значение? Милен и синовете му ще помнят с добро визитата в Малта. За тях тази контрола си беше важен мач, който завърши добре.