Берое, съвместно с Районен център за трансфузионна хематология – Стара Загора и НФК „Берое“ организира акция по кръводаряване под надслов „Кръвна група „Берое“. Инициативата бе изключително успешна и за по-малко от 4 часа кръв дариха 25 човека. ПФК Берое и РЦТХ-Стара Загора благодарят на всички, които се включиха в инициативата. Това няма да бъде единичен случай и в близко бъдеще ще бъдат организирани още подобни акции, защото  всеки ден животът на стотици хора зависи от прелята кръв.

Лице на кампанията бе старши треньорът на Берое Александър Томаш, който даде личен пример и също дари кръв днес. Освен него в кръводаряването се включиха Тодор Кючуков и още служитеи на клуба.

„С радост се включих в тази акция, защото този акт е изключително важен. Броят на кръводарителите в България е твърде малък, а животът на човек е по-ценен от всичко и подобни каузи са част от нашата социална мисия. Надяваме се, че все повече хора ще осъзнаят нуждата от подобна помощ и ще бъдат горди от направеното безвъзмездно добро. Всички ние трябва да се обединим в името на човешкото здраве и даваме личен пример всеки ден“, сподели Томаш.

От сутринта в Офис-Магазина НФК Берое имаше постоянен наплив от хора, а двете кушетки на останаха празни. От РЦТХ-Стара Загора също изразиха задоволството си от крайния резултат, организацията и позитивността у хората, които се включиха в акцията. Освен стандартната закуска в подобни случаи всички получиха подаръци от организаторите.

Всеки има възможност да дари кръв и в някои от следващите дни или удобно за себе си време. Това може да се случи в РЦТХ-Стара Загора от понеделник до петък между 7:30 ч. и 14:30 ч.