Берое, съвместно с Районен център за трансфузионна хематология – Стара Загора и НФК „Берое“ за втора поредна година организира акция по кръводаряване под надслов „Кръвна група „Берое“.

"Призоваваме всеки желаещ да дари „беройска кръв“ и спаси човешки живот. Събитието по кръводаряване ще се състои на 14 март (четвъртък) между 8:30 и 12 ч. в Офис-Магазин НФК Берое, който се намира зад Съда. Подвижен екип на РЦТХ-Стара Загора ще бъде разположен в помещението на магазина", се казва в официалното обръщение на клуба. 

"Миналата година акцията имаше огромен успех, който се надяваме да се повтори и през тази. От своята кръв отново ще дарят служители на клуба и членове на НФК „Берое“. Подканяме всеки с нашата „кръвна група“ да се включи в акцията, защото всеки ден животът на стотици хора зависи от прелята кръв. Ние от ПФК „Берое“ смятаме, че животът на човек е по-ценен от всичко и подобни каузи са част от нашата социална мисия. Надяваме се, че все повече хора ще осъзнаят нуждата от подобна помощ и ще бъдат горди от направеното безвъзмездно добро. Нека помогнем в името на живота!"

Всеки кръводарител, който се включи в акцията на Берое ще получи специален подарък от клуба и стандартната подкрепителна закуска в такива случаи!