Новият старши треньор на Септември Димитър Васев се съгласи да даде интервю за Дарик радио, в което сподели очакванията си от новото начало в треньорската му професия. Този път начело на завърналия се в първия ешалон на родния ни футбол Септември София. Васев е на почивка извън България и съчетава отдиха със семейството му и подготовката за стартиране на новия сезон.

Димитър Васев е новият наставник на Септември

„Много се радвам,че отново ще работя като треньор, не скри емоцията си Васев. Чухме се с господин Чандъров. Нямаше кой знае какви разговори. Той е човек, който разсъждава и говори разумно. Вдъхва спокойствие. Имахме два разговора и си оставихме малко време да помислим. След втория ни разговор вече всичко беше ясно. Септември е отбор с ясни приоритети. Финансово е стабилен и иска да се развива. Това бяха основните доводи, които ме накараха да се съглася.”

Васев засегна и темата за екипа, с който ще работи и предстоящата подготовка.
„Христо Арангелов остава, ще има и още двама, които се знаят, но трябва да си договорят личните условия. Подготовката на Септември е планирана. Чуваме се всеки ден и всичко около подготовката е планирано и работим по селекцията. Дните от края на миналия сезон до началото на новия е много малък. Това бързане ме кара малко да се притеснявам да не допуснем грешки в селекцията. Трябва да направим спешно селекция. Основно ще разчитаме на млади кадри от школата, но отборът трябва да се подсили. Нивото е различно, първенството е дълго и при всички положения ще трябва да се вземат нови хора. Младите момчета ще трябва да се развиват покрай опитни и можещи хора, хора с характери. Да дадем път на повече млади футболисти е основното. Господин Чандъров е разумно мислещ човек. Няма изхвърляне при него. Той гарантира едно спокойствие на тима, естествено всичко зависи от резултатите на отбора. При него нещата не се правят на всяка цена. Иска да надграждаме, но крачка по крачка. Септември трябва да си намери мястото в първа лига.” 

За Димитър Васев по-важно е да се изгради боеспособен тим, отколкото къде ще играе домакинските срещи Септември. Той очаква труден есенен дял. Трябват опитни играчи, които да изнесат тежестта на мачовете до Нова година. Той е наясно,че професията му е свързана с хабенето на много нерви. Той обаче разчита на подкрепата на неговото семейство, което винаги го е подкрепяло, за което им е много благодарен - на съпругата му Даниела и двамата му сина Даниел и Никола.