Наставникът на новака в Първа лига Септември Димитър Васев демонстрира реална преценка, като заяви, че отборът му е далеч от нивото на Левски, ЦСКА и Лудогорец. Специалистът, който говори след победата с 3:2 нас Царско село в последната контрола, призна, че съставът му все още не е готов за старта в майсторският ешелон, който е другата седмица.

Както е известно, Септември ще посрещне Дунав на 17 юли. Мачът е от 20.30 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT и GONG PLAY. Минута по минута развоя ще може да следите с Gong.bg, а също така ще може да слушате и по Дарик радио.

„Не мисля, че сме готови. Много кратко време, много нови хора. Като нов отбор ни трябва още време. Но има още една седмица и трябва да сме готови. На проби бе само едно момче от Хърватия. Не мога да давам мнения още. Една тренировка направи и сега 30 минути игра. Това са играчите, на които ще разчитам. Радвам се, че създаваме положения. Днес пропуснахме доста. Трябва да се научим да се браним. Вкараха ни лесни голове. До сега всички голове са от наши грешки. Ще разрешим проблема с тренировки и време“, започна Васев.

„Естествено, че не ми стига тази седмица. След една седмица пак няма да сме готови. От стария отбор останаха Дяков, Галев и Сандански, това си е нов отбор. Не броя юношите, от които съм много доволен. Трябва да им се дава шанс. Трябва да видим кога и как да ги пускаме“.

„Няма как само с млади в Първа лига. Аз искам да направим добър отбор и ще рискуваме в името на младите. Трябва да имаме отбор, че да си гарантираме добро ниво и достатъчно точки, и спрямо това ще пускаме млади. Въпросът е да не изоставаме. Амбициите на отбора са важни. Нямаме поставена задача влизане в първа шестица или нещо такова“, добави наставникът.

„Тук започваме от основата. Още сме далеч от Левски, ЦСКА, Лудогорец. Далеч сме от това ниво. Ние знаем какво ни е нивото“, каза още Васев.