Президентът на Славия и член на Изпълкома на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов изцяло подкрепи настоящия шеф на футболната централа Борислав Михайлов.

"Няма битка (между Борислав Михайлов и Любослав Пенев). Това са кон и кокошка. Няма място за сравнение. Шапка свалям на Любо като футболист, но да ръководи футбола, това е съвсем различно нещо. Какви качества има Любо? Нали беше ръководител в ЦСКА. Дано да е помъдрял. Има само много заеми, няма лоби и контакти. Не може да ръководи 700 клуба. Благодарение на Боби имаме контакти с ФИФА и УЕФА. БФС се самоиздържа, има и за детско-юношеския футбол. Дори и по времето на чичо му на Любо Пенев (Димитър Пенев) не е имало такива работи", категоричен е президентът на Славия.

Дългогодишният футболен ръководител говори за съдийството, както и за други проблеми, свързани с най-популярния спорт у нас.

"Съдиите трябва да бъдат повече мъже и да не се подават на финикийските знаци. Знае се кои пипат. Някои от тях вече са отстранени от (президента на БФС) Борислав Михайлов. Георги Кабаков в момента е най-добрият съдия у нас. Искат да съсипят Кабаков, а той е най-добрият съдия в България. Дори хората, които оценяват съдиите, оцениха работата на Кабаков като слаба. Аз, като баща, дядо и обикновен човек, мога да ви кажа, че този човек спаси мача. Да, трябваше да изгони Барт, но ако не бяха някои компромиси, мачът нямаше да завърши. Представете си тези 15-20 хиляди, които бяха на стадиона, ако бяха влезли, какво щеше да се случи на делегата, писал ниска оценка на съдията. Надали имаше друг съдия, който можеше да изкара този мач. Копията бяха насочени на живот и смърт. Лудогорец има треньор за симулации. Падат все едно си ги разстрелял с 45-ти калибър, а после ритат като кочове. Консултантът по съдийските въпроси Марк Бата трябва да се махне от България. Тук сигурно си е като на плаж, по чехлички. Лудогорец е най-силният отбор и няма нужда от подпиране. Има още един провинциален отбор, който се опитва да пипа съдиите", коментира още Стефанов. 

“Бата не им помогна в Европа. Видяхте, че германците им разказаха играта. И то с юношите”, каза Стефанов по повод на мачовете между Лудогорец и Хофенхайм.

"Гарантирам, че не натискаме съдиите. Обвиняваха ни, че играем "черно" тото". Сега какво играем, "оранжево" тото ли", каза още Венцелсав Стефанов.

Той отново не пропусна да отбележи, че форматът на шампионата трябва да бъде променен. "Този формат е тотално объркан. Несправедливо е. Колкото по-бързо се промени, толкова по-добре. Мачовете трябва да се играят в нормално време. Този, който държи телевизионните права, не трябва да бъде собственик на клуб", завърши Стефанов./БТА