Старши треньорът на Етър Велико Търново Станислав Генчев заяви, че е оптимист за бъдещето на отбора в елита.

„На този етап сме си осигурили три нови попълнения – Мартин Станкев от Славия, Румен Руменов от ЦСКА и Христо Иванов от Оборище. Станкев го познавам добре, били сме съотборници в Славия, той е футболист, който може да донесе скорост в атаката. Руменов е добре познат на публиката, той изигра доста мачове в Литекс, беше в Нефтохимик и ЦСКА. Момчето е доста перспективно и най-важното – има вече голям опит в „А” група. Ще ни бъде от голяма помощ. За Христо Иванов няма какво да обяснявам, той е доказан вратар. Разговаряме с още няколко човека, надявам се до края на седмицата да дадат отговор, за да може на лагера в Дряново основната група да е ясна и да работим заедно. Да свикнат с обстановката и да се адаптират“, коментира Генчев.

„Към този момент сигурните напускащи са Денислав Мицаков и Митко Плахов плюс третия вратар Ивайло Петков. Ако някой сам изяви желание да си тръгне – ние никого не държим насила тук. Знаете, че през зимата имаше такъв случай – един футболист поиска да си тръгне и не го държахме насила. Но към този момент няма желаещи да си тръгват от Етър.“

„ Гледаме да сме внимателни и да подбираме подходящите хора. Искам да съм сигурен, че тези, които привличаме, са над нивото, което имаме в момента. Насочили сме се към няколко играчи, които наистина ще вдигнат качеството, но до момента още не са сигурни“, добави наставникът на Етър.

„Това, което аз знам, е че „Ивайло” ще е готов и домакинските ни мачове ще са тук. Но по-голяма яснота ще даде ръководството. Всички знаете, че се работи по ремонтите, лично аз смятам, че Етър ще играе домакинствата си във Велики Търново“, продължи треньорът.

„Всеки един треньор и футболист иска да побеждава във всеки мач, ние не правим изключение. Да изпитваме удоволствие от работата си, от играта си, феновете да остават доволни от показаното. Лично аз съм оптимист и смятам, че ще успеем да го постигнем“, каза още Станислав Генчев.