Стадион “Тича” готов за първия мач от новия сезон

Стадион Тича източник: Gong.bg, Ивайло Борисов

Стадион Тича източник: Gong.bg, Ивайло Борисов

Стадион "Тича" ще бъде готов началото на новия сезон и Черно море ще играе първия си мач от първенството в Първа професионална лига на него.

Това каза министърът на спорта Красен Кралев след разговор с шефът на фирмата изпълнител на ремонта “Тийм инженеринг” – Стоян Тенев. Кралев бе във Варна за откриването на Рали България и днес инспектира клубното съоръжение на "моряците".

"Имам уверенията и на изпълнителя на обекта, че до 10 юни ще сме готови със стадиона, така че феновете могат да са спокойни, защото първият мач от новия сезон ще бъде игран на този стадион. Гоним срок между 1-ви и 5 юни да бъде поставена тревата окончателно, за да има време поне 3 седмици да може да се хване, да слегне и футболистите на Черно море да могат да почнат тренировки от последната фаза по подготвителния период. Доволен съм от това, което стана. Малко бавно се случиха нещата, но самите разбирате, че когато бързахме да пуснем стадиона още преди една година имаше неточности в проектирането, имаше документация, която трябваше да бъде изработена. Имаше и проблеми при смяната на правителствата и на управлението в нашето министерство, в областна управа. Някои неща се забавиха, но в крайна сметка аз съм доволен, че сме на път да приключим", каза Кралев.

До обяд бяха монтирани два от стълбовете, а до края на деня ще бъдат поставени и останалите. На 22 май пристига тревата и до седмица чимовете ще бъдат поставени, увери изпълнителят на обекта. "Голяма част от моя живот е преминала на този стадион и този проект го приемам много лично и наистина се вълнувам, защото това е една мечта на всички фенове на Черно море – да имаме модерен стадион, с ново тревно покритие. Знаете, че много се оплакваха от нашето игрище, че не може да се играе футбол заради терена. Все пак Черно море е отборът на Варна и много хора се интересуват какво се случва със стадиона", завърши спортния министър.

Лампите също са пристигнали и веднага след поставянето им ще започнат тестовете. Както вече писахме, избрани са най-скъпото осветлението на “Филипс”.
 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Черно море

Първа лига