Славия представи три нови попълнения. Това са защитникът Александър Станиславлиевич и халфовете Милен Гамаков и Кристиян Пешов.  20-годишният сърбин Станиславлиевич играе като защитник и идва от втория състав на ЦСКА Москва.

24-годишният Гамаков е бивш футболист на Черноморец, Нефтохимик, Ботев Пловдив, както и на полските Лехия Гданск, Рух Хожув и Стомил Олщин. 21-годишният Пешов е юноша на ЦСКА, а за последно носи екипа на Созопол. Четвъртото сигурно ново попълнение на Славия през лятото е халфът Димитър Велковски, който за последно игра в Локомотив Пловдив.

На проби се намира хърватският защитник Гаврич.

Носителите на Купата на България се разделят с Наско Милев, Костадин Велков, Иван Минчев и Стефан Велев.

Славия започна подготовка с група от 25 футболисти. В първото занимание след края на лятната пауза участие взеха новите попълнения Милен Гамаков, Кристиян Пешов и Александър Станиславлиевич. 

Халфът Георги Янев, който е юноша на Левски, ще изкара пробен период. Той също излезе за първа тренировка на помощния терен на стадион "Славия".  Вратарите Георги Петков и Антонис Стериакис отсъстваха от заниманието и ще се присъединят към отбора на по-късен етап.

  Халфът Владимир Семерджиев, който беше преотстъпен в Локомотив 1929 София през миналия сезон, се завърна в родния си клуб и също тренира със своите съотборници. Голмайсторът на "белите" от миналия сезон Ивайло Димитров се подготвяше отделно от своите съотборници, защото има лека контузия в коляното.

Защитникът Костадин Велков, който ще премине в германски отбор през лятото, също тренира със столичани. Славия ще бъде в София до 14 юни, когато заминава на лагер в Банско. Той ще продължи до 27 юни. В планинския курорт носителите на купата на България ще изиграят три приятелски срещи. Първата проверка за водения от старши треньора Златомир Загорчич отбор е на 13 юни от 18.00 часа с новака в елита Ботев Враца. Мястото на провеждане на контролата ще бъде уточнено допълнително.