Легендата на Левски Сашо Костов, който чества 80-годишен юбилей на днешния 2 март, отправи специален съвет към малките момченца, които сега поемат по неговите стъпки. Емблематичният играч на „сините“ бе гост на предаването на Дарик радио – „Дарик кафе“, където спомни за много любопитни случки от кариерата си, а на финала получи бутилка синьо вино и красив колаж.

 „Чувството за хумор ми е вродено, нещата ми идват така. Мога да разкажа много неща, но най-хубаво се говори на маса, на по чашка винце. Живот и здраве на 90-годишнината“, започна честващият 80-годишен юбилей Сашо Костов.

„Истината е, че се даваха агнета, за да се вземе билет едно време. Кога е имало о 60-70 хиляди на стадиона? На мача с Пирин имаше 70 хиляди на Герена едно време. 0:0 бе първото полувреме, второто 4:0 за нас. На нашите тренировки имаше по 3-4 хиляди. Промяна има сега. Дай Боже трибуните пак да се напълнят, както едно време, Това зависи обаче от самите футболисти“.

„За жалост, не ни познават и не ни знаят. В детско-юношеските школи мога да им кажа, това не го правим, а това не е истинско. Няма приемственост. Ще дам съвет на момчетата в Левски – да играеш футбол не е работа, а удоволствие, трябва да го обичаш. Ако не ти е в сърцето, не го почвай. Това е моят съвет към дечицата, които идват на Герена, а те са много“, коментира още Сашо Костов, който разказа и интересни случки от кариерата си.

„Гунди в Израел. С Петах Тиква играем, 5:0 им водим. Аз съм резерва, отивам до тъча и викам на Гунди да излиза, той излиза. После го питат, защо е тръгнал да напуска, а той вика: „Защото Сашо ми каза“.

„Едно време имаше усмивки в съблекалните. Сега се говорят пет езика. Аз съм бил в Тунис и Кипър, и бях принуден да науча езика. Чудя се сега на дъската само да се рисува, не знам, не съм присъствал. Играчите задължително трябва да си говорят. Едно време имаше по 5-6 фигури в отбор. Сега аз не знам кой е този лидер в Левски. Отборът трябва да е едно семейство. Не мога да разбера тези футболисти чужденци сега. Свършва тренировката и си тръгват, ние едно време се събирахме – паднем, бием. Ние нямахме раздори. Обикновено има напрежение като падаме, а ние само биехме“, добави още Костов.