Големи легенди на Левски отдадоха почит на великия Павел Панов на поклонението на стадион “Георги Аспарухов” днес. Бившият треньор на “сините” Ангел Станков, членът на Надзорния съвет на 26-кратния шампион на България Кирил Ивков и бившият играч и наставник на тима Добромир Жечев-Бобата говориха с голямо прискърбие за интелигентия, изключителния, коректния, човека с главно “Ч” - Павел Панов.

Отдадоха почит на легендата Павел Панов на "Герена"

“Хубаво е, ако има деца, които да искат да бъдат като него. На времето децата искаха да му подражават - да бъдат като него, да живеят като него. Тактичен, интелигентен и добър човек. Труден момент, но такъв е животът”, каза Геле Станков.

“Павел Панов бе изключителен човек. Един от най-добрите ми приятели, да не кажа и най-добрият. Уважавах го. Едно, че беше изключителен футболист, но беше и изключителен човек. Може би над 10 години не сме се разделяли. Където и да сме играли, винаги сме били в една стая с него. Много близки бяхме. Много ми е мъчно. Имаме много спомени заедно, но просто не мога да говоря сега, за да ви разкажа. Нещо ми се откъсна от сърцето. Обичаха го всички. Весело момче, обичаше шегите много. Чудесен човек беше. За съжаление си отиде много млад”, спомня си през сълзи Кирил Ивков.

Прощаваме се с легендата Панов в сряда

“Голяма загуба за Левски и българския футбол. С ярки, изявени технически и тактически качества. Той беше човек с голям морал. Жалко, голяма загуба. Бяхме близки, непрекъснато бяхме заедно. Даже по едно време му помогнах да стане играч на Арис Солун. Уважавахме се много. Той беше също уважителен, коректен в отношенията си. Един голям човек с главно “Ч”, спомня си Добромир Жечев-Бобата.

Погребението на легендарния играч на “сините” ще се състои на 21 февруари, сряда, от 11:00 часа на Централните софийски гробища. Поклонението ще започне половин час по-рано.