Напоследък много се шуми около Валери Божинов и предстоящата му раздяла с Левски. Двете страни не могат да стигнат до споразумение за прекратяване на договора на играча с клуба. Няма смисъл да навлизаме чак толкова в детайли, но обективността изисква да споменем, че футболистът е в пълното си право да изявява претенции, тъй като има действащ контракт за още една година. Спираме дотук по тази тема, тъй като има доста по-важни неща. Не ви ли се струва, че Петър Хубчев и ръководството на "сините" се отказаха много лесно от играч от ранга на Валери Божинов?

Как така Божинов за няколко месеца загуби класата си? Разбира се, това според тима от "Герена". Божинов като "наказа" Левски на "Герена" и късаше мрежите в Първа лига с екипа на Ботев Враца, беше голям футболист и голмайстор. Ръководството на 26-кратния шампион на България точеше лиги по бившия играч на Ювентус. И когато го взе, като че ли не го оцени.

Излиза, че изведнъж нападателят е изгубил качествата си и голмайсторските си умения. Поне според думите на Хубчев, който заяви, че се разделя с играча по чисто футболни причини. Нищо, че Божигол се върна след контузия и прати Левски в Лига Европа. 

Няма да е голяма изненада, ако Левски за втори път се наслаждава на головете на Божинов с екипа на друг клуб. С попадението срещу Славия нападателят загатна какво предстои. Но Левски няма на кого да се сърди, тъй като не оцени Божинов.

Тук логичният въпрос е следният: С толкова ли класа Хубчев разполага в атака, че с лека ръка зачеркна Божинов?  Футболист, който милее за Левски, и е способен във всеки един момент да вкара гол.

За ръководството на "сините" ще бъде полезно да се замисли каква обстановка създава в клуба и дали треньорите успяват да извличат максимума от своите футболисти. И печели ли Левски от непрестанните лъкатушения и изпадания в двете крайности? Щом Божинов бележи за Ботев Враца, няма причина да не го прави и с екипа на столичния гранд. Тук не може да говорим за притеснение и характер, тъй като Божигол е кален от малък и е видял всичко във футбола.