Повече от 100 деца от цяла България навлязоха в магията да си част от света на Лудогорец, света на атрактивния, офанзивен футбол. Това стана на откриването на детския тренировъчен лагер Aurubis training summer camp, организиран от Аурубис и ПФК Лудогорец за пета поредна година, съобщава сайтът на "орлите".

В продължение на четири дни младите таланти, които са родени през 2008 и 2009 година, ще се готвят под ръководството на треньорите от Академията на клуба. Те имат уникалната възможност да се почувстват част от най-успешния проект в българския футбол през последните няколко години и да научат азбуката на най-великата игра от доказани професионалисти и педагози.  

 „Аурубис България” е най-големият преработвател на мед в света и основен партньор на ПФК Лудогорец в популяризирането на футбола сред най-малките. Такива благородни мисии не просто дават шанс за изграждането на бъдещи професионални играчи, но и възпитават у подрастващите дисциплина, любов към спорта и здравословния начин на живот.