От Столичната дирекция на Вътрешните работи се похвалиха, че са опазили обществения ред преди, по време и след дербито между Левски и ЦСКА, което се игра на Националния стадион "Васил Левски". 

Органите на реда твърдят, че най-сериозният инцидент е свързан с употреба на пиротехника по време на мача, когато непълнолетен младеж е пострадал и е откаран директно в болницата. Ето и какво написаха от полицията:

"СДВР предприе всички необходими мерки за охраната на обществения ред и безопасността на движението в столицата във връзка с футболната среща на националния стадион. Общо 30 души са били задържани в различни районни управления преди мача. У повечето бяха открити пиротехнически изделия, у някои - наркотични вещества." 

"По време на мача, при използване на пиротехническо изделие на стадиона, 15-годишно момче се е самонаранило, откарано е в болница с разкъсна рана на ръката", съобщиха от полицията.

Но според информация на GONG.BG от очевидци, преди началото на двубоя е имало сериозно меле между фенове в метрото, като е имало и сериозно пострадали, които са били отведени в болница.