От началото на сезона един футболист на Лудогорец прави силно впечатление. Това е Мавис Чибота, който за краткото време в България, даде да се разбере, че инвестицията, която шефовете на "орлите" са направили, си заслужава. Представянето му на терена силно наподобява това на Вирджил Мисиджан, който изигра пет силни сезона, и бе продаден на Нюрнберг за 5 милиона евро. Вече дори се прокрадва мнението, че Чибота е по-добър от Мисиджан. Това, разбира се е въпрос на лична преценка. 

Едно нещо обаче стана ясно. Чибота разполага с голям потенциал и ако успее да го развие, нищо чудно след известно време да станем свидетели на нов сериозен трансфер. Но за тази възможност още е рано да говорим, тъй като близкото му бъдеще е свързано с българския шампион. 

Чибота разполага с всички необходими качества. Той е здрав физически, има бързина и покрива голям периметър. Най-силното му качество е скоростта, която развива с топка в крака. Чибота е един от малкото футболисти в България, които не ги е страх, и търсят да се надиграват един на един. По този начин дава необходимата острота в атака. Той е агресивен на терена и умее да влиза в комбинации. По всичко изглежда и, че е доста амбициозен.