Едно от новите попълнения на Черно море през настоящия сезон Пламен Димов даде първото си интервю като футболист на “моряците” пред клубния сайт. Димов е юноша на Нефтохимик, а първите си стъпки в мъжкия футбол прави още като 16-годишен в тима на Поморие, който тогава се състезава във “В” група. Първият професионален мач на централния бранител е с екипа на Черноморец (Поморие), с който достига до финал за Купата на България и печели промоция в “А” група. Отборът, воден от Петър Хубчев, обаче не е допуснат до участие в елита, тъй като според БФС собственик на клуба е същият, който управлява и „Черноморец“ (Бургас). Впоследствие Димов преминава при Димитър Димитров – Херо при „акулите“, където прави силен сезон и е забелязан от Левски. След престоя на „Герена“ идва и първият трансфер зад граница. Две години се подвизава в шампионата на Казахстан, след което се завръща в България и облича екипа на Ботев Пловдив. През лятото дефанзивният играч бе привлечен в Черно море.

-Ти си едно от новите попълнения в Черно море за този сезон, как се стигна до привличането ти на “Тича”?

- Още зимата имаше интерес от страна на отбора, но тогава до трансфер не се стигна. С теньора Илиан Илиев се познаваме добре, бил ми е наставник в Левски и за кратко в Казахстан. Предполагам, че съм оставил добри впечатления и затова ме привлече във Варна. Бързо се разбрахме, тъй като Черно море винаги ми е бил симпатичен отбор.

- Вече няколко месеца си част от клуба, какви са първите ти впечатления за Черно море?

- Впечатленията ми са отлични. Отборът е на добро ниво, с амбиции да направим добра кампания и да зарадваме феновете ни. Смея да кажа, че в отбора сме събрани както опитни, така и млади талантливи момчета, които дават всичко от себе си. Харесвам тренировките и начина на работа. Всичко е супер. Остава да дойдат резултатите.

- Записа първи мач с екипа на Черно море и то срещу Левски на “Герена”. Как видя срещата отвътре?

- Мачът беше много динамичен, двуостър и с настроение. И двата отбора имахме своите положения. При последния гол имаше нарушение срещу мен. Съдията можеше да го свири, но това вече не е от значение.

- Докъде може да стигне отборът този сезон, какви са целите ви?

- На този етап целите са ни топ 6. Смятам, че имаме всички шансове и сили да го постигнем. След това ще мислим за нещо повече.

- Смяташ ли, че можете да се преборите за евротурнирите?

- Много е рано да се каже, все пак са минали само 2 кръга. Ние ще се борим за всяка една точка. Останалото е късмет, много работа и себераздаване. Но е вън от съмнение, че играчите, треньорите и ръководството желаем да играем в Европа.

- Кои са най-ценните успехи в кариерата ти досега?

- Най-ценният ми успех е спечелването на Суперкупата с отбора на Ботев Пловдив. Това е емоция, която никога няма да забравя. Дано изпитам същата и с екипа на Черно море.

- Кои са най-трудните моменти в кариерата ти?

- Честно казано съм имал доста такива. Но може би най-трудният момент за мен беше в отбора на Левски, когато не ми се даваше шанс за изява, нито възможност да си тръгна. Може би и първите 6 месеца в Ботев, когато имах проблем с документите и нямах право да играя. Бяха много тежки дни за мен. Искаш да помогнеш на отбора, но не можеш. Остава ти само да чакаш…

- Какво обичаш да правиш в свободното си време?

- Като всеки един млад човек, обичам да се разхождам, да ходя на кино, през лятото на плаж. Обичам да играя карти. Да се събирам с приятели, да гледам мачове и други спортове.

- Какво си пожелаваш да ти се случи оттук нататък? 

- Колкото и клиширано да звучи си пожелавам да съм жив и здрав, както и моите близки. Останалото ще се случи, както ми е писано.

- Предстои мач със Септември, какви са очакванията ти за тази среща?

- В никакъв случай не очаквам двубоят да е лесен, няма да подценим отбора на Септември. Ще дадем всичко от себе си и се надявам да победим, а и да продължим доброто представяне през настоящия сезон. За да гоним високи цели, имаме нужда от добър старт.