Националът Димитър Пиргов говори за инициативата "Стоп на войната по пътищата, на пешеходната пътека предимство осигури". Той бе на откриването на новата учебна година в софийското 145-то ОУ "Симеон Радев". Засегна и темите за Левски и предстоящите мачове на националния ни тим в Париж и Стокхолм.

"Децата са нашето бъдеще", сподели Пиргов. "Трябва да сме много внимателни с тях. Надявам се шофьорите да бъдат максимално толерантни на пътя и да пазят нашето бъдеще. С приятни емоции си спомних моите първи години в училище. Радвам се ,че ни поканиха и с радост приехме поканата да участваме в тази инициатива."

Димитър Пиргов

източник: Валентин Грънчаров/Gong.bg

Пиргов е твърд титуляр в Левски и не пропуска мач на "сините" от началото на сезона.

"След четири поредни победи обстановката в Левски е повече от добра. Пределно мотивирани сме да вземем следващия мач с Пирин. Вярвам,че ако всички влезем в мача на 100 процента мотивирани и концентрирани, то няма да имаме проблем", сподели защитникът.

Димитър Пиргов

източник: Валентин Грънчаров/Gong.bg

Димитър Пиргов е отскоро и национал. Какво очаква от гостуванията на България в Париж на Франция и в Стокхолм на Швеция?

"Предстоят ни много трудни мачове.Много класни футболисти ще излязат срещу нас. Футболът затова е интересна игра, защото може да стане изненада.Надявам се да имаме късмет и ако вземем каквито и да е точки, то ще е от голямо значение за националния отбор", сподели още Пиргов.