Лудогорец ще започне изграждането на нов сектор за гости на „Лудогорец арена“. За това потвърди изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев в интервю за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио.

„Поискахме промяна в концесуалния договор. Според него трябваше да продължим с реконструкцията на „А“ сектор. Поискахме разрешение обаче да бъде направена промяна, за да можем да реконструираме сектора за гости. На финалната права сме на проектната подготовка. Ще започнем изграждането на новия сектор след края на полусезона. Секторът ще бъде огледален на сектор „Моци“ с някои мерки за сигурност. Представете си трибуна „Моци“ с някои елементи, които биха осигурили сигурността на хората. Няма да има нищо притеснително за гостуващите фенове“, коментира Петричев.

Според думите на шефа на Лудогорец, новата трибуна може да бъде готова още преди началото на пролетния дял на шампионата.

„Зимата ме кара да се въздържа от някакви прогнози. Ще се опитаме да го направим максимално бързо. Този сектор ще бъде много по-лесен за строителство от сектор В, защото основите са готови. Няма да има големи изкопи. Предполагам, че бързо ще стане готов. Ако не успеем до началото на пролетния полусезон и по специално за гостуването на големите агитки, ще намерим решение за гостуващите фенове. Ние сме задължени да осигурим 10% от капацитета на стадиона за гостуващите фенове“, продължи той.

Петричев разясни и причините, поради които гостуващите фенове в мачовете от Лига Европа са настанявани в Сектор А, а тези на българските клубове в „клетката“ зад една от вратите.

„Нека да направим едно много сериозно уточнение. Ние лично нямаме против да настаним всички желаещи в А сектор, но кой би гарантирал персонално, че няма да има инциденти с пострадали хора. Взехме решение да обезопасим сектора по този начин заради някои неща. Първо попадна факла в краката на дете в инвалидна количка. След това бе запалена косата на една жена. Тези факти не се показват на преден план“, каза Петричев.

„За мен е важно да осигуря сигурността на стадиона. Тези неща се забравят, а те са най-важните. Важно е хората да се чувстват спокойни на „Лудогорец Арена“. Имаше 30-40 човека в Сектор В. На тях случили им се нещо? Разпоредихме допълнителни стюарди, които да осигурят сигурността. Те си гледаха нормално и комфортно мача и си подкрепяха отбора. Ние не можем да допуснем някои да нахлуе на терена и да прекратят мача. За мен е важна сигурността на стадиона. При нас идват много жени и деца, а те са важни за нас. Ако някой лично поеме отговорността и каже, че на тези хора няма да им се случи нищо, няма проблем“, сподели още изпълнителният директор на Лудогорец.