Левски е платил над половин милион евро за централния нападател на ФК Астана – Рангело Янга. Поне така твърди естонският журналист Кристофер Риив в „Туитър”.

30-годишният Риив е бивш футболист, който в момента пише за сайта BeSoccer.com. Към този момент няма официално потвърждение нито от „сините”, нито от казахстанския гранд.

Според Риив Левски ще плати точно 502 хиляди евро, за да привлече 27-годишния Янга, който е национал на Кюрасао. Високият 195 сантиметра голаджия започва кариерата си в Холандия, където брани цветовете на Вилем II и Екселсиор, а след това играе последователно в Омония Арадипу (Кипър), Дордрехт (Холандия), Тренчин (Словакия), Гент (Белгия) и от юли 2018-а – в Астана.

Най-успешните периоди на нападателя са в Додрехт и Тренчин. През сезон 2015/2016 той нанизва 21 гола в 34 мача за втородивизионния холандски тим, което води и до трансфера в Словакия. За година и половина в Тренчин Янга изиграва 59 официални срещи и отбелязва 33 попадения. Така той попада в полезрението на Гент, като белгийския тим го купува през януари 2018-а. Престоят му там не е особено плодовит (17 мача и 5 гола), поради това през лятото на същата година той подписва с Астана. В казахстанския гранд снажният играч определено не оправда очакванията с едва 6 гола в 39 официални срещи.

Интересното е, че специлиазираният сайт за футболни трансфери transfermarkt.com още с вчерашна дата е актулизирал статуса на Янга като ново попълнение за "сините".

Рангело Янга

източник: transfermarkt.com, скрийншот