Председателят на УС на ФК Дунав д-р Симеон Симеонов разясни в обръщение към медиите фактологията около жалбата срещу съдийството от мача срещу Верея.

"Драконите“ отстъпиха в Стара Загора с 0:1, като при отбелязването на попадението за домакините имаше явна игра с две ръце на нападателя Сукуна, а русенския тим има претенции за още куп положения, в които е ощетен в тази среща.

 „Формално веднага след края на мача ние заявихме намерение пред съдийския наблюдател и делегата на срещата за подаване на жалба във връзка с това съдийство. Дори вече бяхме събрали конкретните детайли, с които да докажем правотата си. Целта на една такава жалба е основно сезиране на обществеността и съответните отговорни институции за неправдата, която се случи спрямо нас. Още в часовете след мача обаче и на следващия ден множество медии, а дори и авторитети във футболното съдийство показаха, че сме прави и че сме били ощетени. Всички видяха и коментираха тенденцията в съдийството. С това самата жалба стана излишна. Не смятаме това, че „де юре“ не потвърждаваме жалбата, за пасивна позиция. Смятаме го за запазване на самообладание в този критичен момент“, заяви д-р Симеонов.

Той добави, че все пак в случай, че СК към БФС не вземе съответните мерки спрямо рефера Валентин Железов, това ще го демотивира да се занимава с футбол.

„Няма да видя мотивация да продължавам да се занимавам с това, ако наистина ощетяването ни в мача с Верея остане без последствия. Смятам, че реферът от този мач не трябва да има наряди поне до края на сезона. Вярвам, че съдийският наблюдател г-жа Илонка Джалева и председателят на Съдийската комисия към БФС г-н Петър Петров ще вземат отношение. Това е и последният път, в който правим подобен компромис. Вярваме все пак, че от БФС, които с промените от лятото насам опитват да подобрят състоянието на футбола, ще вземат мерки и ще запазят доброто име на играта“, каза още д-р Симеонов.