Берое се сдоби с първо ново попълнение в паузата на шампионата. Днес своя договор с клуба подписа естонският защитник Никита Баранов, който е актуален национал на своята страна. Футболистът идва като свободен агент, играл е във Флора Талин и за последно в норвежкия Сондал Сондалсфьора. Баранов ще замине с отбора за лагера в Турция в четвъртък, където ще стартира и своята подготовка с новите си съотборници.

Баранов има 10 двубоя в европейските клубни турнири. Актуален национал на Естония с 32 срещи за своята страна, като последната година има 11 двубоя. Никита Баранов е трикратен шампион  и трикратен носител на националната купа на Естония.

Той говори пред репортерите след проверката на старозагорци срещу Ботев Гълъбово (4:1). 26-годишният естонец потвърди, че се е разбрал с ръководството на Берое, а целите му са много високи.

„Разбрахме се да стана играч на Берое и съм щастлив съм, че съм тук. Последните дни бяха много тежки, но се надявам всичко да бъде добре”, бяха първите думи на естонеца.

„Говорих с хората, които работят в Берое за стила на отбора. За мен това е много добро място, в което да продължа кариерата си. Целта е да бъдем в Топ 3 и да играем в Лига Европа. Готов съм да помогна на отбора за тези цели”, продължи Баранов.

„Играл съм в Естония, във Флора Талин, играл съм в норвежката елитна дивизия. Добра възможност е за мен обаче да съм тук и искам да покажа качествата си в Първа лига и да се развивам”.

"Гледал съм репортажи на Берое и знам футболът, който отборът се старае да практикува. Знам, че тимът е бил един път шампион в България, а е взимал Купата на страната и Суперкупата. Искам хората да говорят за мен, а не аз да приказвам”, добави Баранов.

„Личните ми цели са да стана един от най-добрите защитници във вътрешното първенство. Мисля, че Берое е добър шанс да се впиша в националния отбор на Естония”, завърши Никита Баранов.