Новият старши треньор на Царско село Велислав Вуцов се показа като реалист и призна, че неговият тим е с най-малки шансове за триумф с титлата във Втора лига. Специалистът добави, че вече мисли за предстоящия бараж за влизане в Първа лига, а евентуален триумф в него би бил невероятно постижение.

50-годишният Вуцов зае треньорския пост в Царско село два кръга преди края и разкри за договорка със собственика Румен Чандъров да остане начело и през следващия сезон дори при неуспех в потенциалния бараж.

Преди последния кръг, в който тимът посреща 9-ия Черноморец Балчик, Царско село има 60 точки на третото място, колкото има и вторият Локомотив София. Лидерът Ботев Враца е с 61 на сметката си.

„Участието минимум на бараж е сигурно. Баражът е на 100 процента сигурен, разликата с четвъртия е 4 точки. Ако имаме много голям късмет и щастие, можем дори да станем първи, но аз не го вярвам. За мен шансът да се случи е 1 процент. Моето решение е категорично, че ще водя последния ни мач, без да се интересувам от другите резултати. Играем си за победа. Второто място е някакъв дивидент, но третото ни е гарантирано. В баража трябва да покажем израстване, да покажем, че сме бойци, че желаем да влезем в Първа лига”, коментира Вуцов за Спортно шоу Гонг.

„Първа лига е високо ниво. Царско село е отбор с кратка история, основан през 2015-а година. Ако успее да спечели промоция, това ще бъде нещо невероятно. Аз си признавам, че съм много малка част от направеното дотук, все пак съм от 1-2 седмици в клуба.”

„Имам уговорка със собственика, че ще продължим борбата за промоция, дори и да не спечелим баража. Поканен съм да остана и за другата година. Аз съм поел ангажимент, стига да не бъда поканен някъде в чужбина. Там обаче знаете, много трудно се излиза”, завърши Вуцов.