Контузията на защитника на Лудогорец Драгош Григоре не е лека, както първоначално се смяташе. Прогнозите бяха, че румънският национал ще е аут от терените само две седмици, но се оказа че той може да не играе и повече от месец. Григоре получи травмата преди първия мач с Ференцварош в Будапеща, като бе заменен от Георги Терзиев. Преди година румънецът имаше проблеми с петата, заради които пропусна целия есенен полусезон. През пролетта обаче той бе твърд титуляр и вкара няколко важни гола, които помогнаха на тима за спечелването на осмата поредна титла. Новината никак не е приятна за българския шампион, тъй като снощи Козмин Моци си изкара червен картон и "орлите" ще имат проблеми с централните бранители.

Добрата новина за Лудогорец обаче е свързана с Вандерсон. Техничарят се контузи по време на лятната подготовка и пропусна почти всички контроли. Бразилецът дори не бе картотекиран за двубоите с Ференцварош. Той обаче ще може да попадне в групата за гостуването на Берое, пише „Меридиан мач“. 

Срещата е в събота от 21,00 часа в Стара Загора. В първия кръг Стойчо Стоев пусна изцяло резервен състав в мача с Царско село (2:0), като не е изключено ротацията да продължи и в срещата със заралии, макар и тя да е доста по-тежка.