Шефът на НКП на Левски Степан Хиндлиян коментира случващото се в Левски след оттеглянето на собственика Спас Русев. Хиндлиян сподели и мнението си за акциите в клуба, които Русев обяви, че оставя на феновете. Той каза, че ситуацията е сложна и още не се знае дали ще приемат акциите.

"Сценарият се изпълнява. Моделът, който управляваше Левски до този момент, очевидно свърши голяма част от задачата, която трябваше да извърши. След това се оказаха виновни "лошите" привърженици, които искаха правила и отчестност. Г-н Русев казва, че сме злонамерени и говори в лично качество. Не, г-н Русев, ние не сме злонамерени към вас, а към начина, по който се управлява нашият любим клуб и за съжаление вие се превърнахте в част от тази схема." обърна се Хиндлиян към вече бившият собтвеник на "сините".

"Оттук нататък ще станем свидетели на добре познатия сценарий, в който ние ще бъдем виновни и ще ни бъдат задавани въпроси как ще погасим 20 млн. лева задължения. Не ги натрупвахме ние, а порочният модел на управление. Тези, които строяха стаидон без да имаме пари, които правеха т. нар. селекция. Тези, които финансираха Левски със заеми.", добави той.

Спас Русев: Оттеглям се, хора без имена дърпат конците, Левски е във фалит

"Привържениците искаха ясни правила и отговорности за съществуването на този клуб. Но очевидно моделът работи по собствени правила. Силен е на ниво Левски и държава и му се получават нещата. Много дълга тема на разговор са акциите. Ясно е, че Левски е имал много критични моменти и не е бил изоставен от привържениците си и от хората, които мислят с главите си, а не се поддават на манипулации. Въпреки тежкия момент, вярвам, че ще има разумни хора, които ще се борят за клуба си и няма да го изоставят.", каза още шефът на НКП.

Даниел Боримиров: Ако Спас Русев даде акциите си на феновете, давам и моите

"Присъствието на привържениците на стадиона ще бъде показателно за бъдещето на клуба. Много сериозен и тежък разговор, документи, одити и план за действие ни трябва, за да бъдат приети акциите. Не може да стане ей така. На този етап "Не, благодаря" е първичният отговор, но ще направим сериозна проверка на документацията и тогава ще мислим."

"Песимист съм, че ще дойде някой човек от типа на Кирил Домусчиев и ще изсипе едни торби с пари и нещата ще се случат. Това не се случва при нито един от 4-те отбора с големи публики в България. Лиценза веднъж феновете го спасиха. Може и да е ново начало. Никога не съм претендирал, че мога да взема еднолично решение и да дам рецепта как да се случват нещата. Това е бреме и отговорност, която не е по силите дори и на модела, който управляваше доскоро, ако той имаше добри намерения, предвид неговия финансов, административен и медиен ресурс. Трябва сериозен разговор по темата какво ще се случва сега.", завърши той.