Треньорът на Левски Николай Митов заяви в интервю пред Дарик радио, че повече не желае да се връща към миналото и злополучно загубената титла през 2013 година. Колегите от „Блиц“ публикуваха старо интервю на специалиста, в което говори за онзи момент.

„Това интервю го дадох преди две-три години след мача със Славия. Не искам да се връщам към миналото, мен ме интересува само днес и утре. Не е коректно да се появяват неща, които съм казал преди три години. Каквото е имало съм го казал. Не искам да коментирам минали неща, а само Левски в момента и неговото бъдеще. Няма какво да ви говоря за неща, които съм казал преди три години. Каквото трябва съм го казал и мога да си извадя изводите от миналото. Гледам само напред и не се връщам назад“, отсече наставникът на „сините“.

Митов коментира и плановете си за следващите дни, в които ще работи с ограничен състав. Поради тази причина „сините“ няма да играят контрола по време на паузата.

„Доволен съм, че идва дълга пауза, в която може да поработим. За съжаление няма да сме всички, защото имаме много национални състезатели в мъже, младежи и юноши. Няма го и Джереми Де Ноойер. Хубаво е, че ще мога да работя с останалите момчета. При положение, че сме 12 човека полеви футболисти, няма да правя контрола. Предпочитам да наблегнем на тренировките“.

Николай Митов говори и за отношението си спрямо юношите, които сега имат шанс да тренират с първия тим на Левски при отсъствието на толкова много играчи.

„Ще има тренировки, в които ще ги викам, но аз ги следя постоянно. Ходя и гледам техните мачове. Те имат двубои през седмицата, така че няма да ги ползвам плътно. По-добре е да си изиграят мачовете. Аз ги следя, но всичко зависи от тях. Винаги ще им дам шанс, но мястото трябва те да си го извоюват. Най-лесно е да даваме път на юношите, но когато не са готови...Трябва да покажат, че са готови за мъжкия отбор. Грешките се прощават при юношите, но те трябва да са готови, а ние ще ги поощряваме“, допълни треньорът на Левски. 

Спас Русев на визита при кандидат-спонсор на Левски