Вратарят на Левски Николай Михайлов даде любопитно интервю за Дарик радио дни преди началото на подготовката на „сините” за пролетния дял от шампионата. Стражът води индивидуални занимания, за да може да започне нормална подготовка в началото на януари с останалите си съотборници.

Михайлов призна, че към днешна дата в клуба има много въпросителни, но се надява, че през 2019 година „сините” ще успеят да върнат вярата във феновете на тима от стадион „Георги Аспарухов”.

Вратарят също изрази надежда, че Слвиша Стоянович ще остане на работа в клуба поне до лятото.

„По празниците съм в София. Продължавам да работя по програмата, която се разбрахме с кондиционния треньор и доктора. Тук съм, както и за Нова година съм тук, за да мога да бъда готов и пълноценен за подготвителния лагер и да тренирам наравно с останалите”, коментира Ники Михайлов.

„Почти съм постигнал това, за което се разбрахме с доктора на отбора. Тялото ми е подготвено, мускулите също,  килограмите вече са в норма, така че вече всичко е готово да започна подготовка. Все пак да не забравяме, че в последните три сезона не съм правил пълноценна подготовка. Винаги подписвах късно, започвах по бързо да играя от очакваното, а след това имах леки травми, които ме изваждаха от строя”, продължи той.

„Тренирах много усилено с кондиционния треньор. Всеки ден по две тренировки, почивка само в неделя. Чувствам се много добре, много здрав, много добре подготвен и зареден с положителна енергия да започна подготовката с Левски.”

„Всеки един левскар и който е бил покрай клуба в последните години знае, че финансовото положение на Левски не е цветущо. Радващо е, че с новия спонсорски договор ще влязат свежи пари в клуба. Със сигурност има много въпросителни, които стоят и с днешна дата, но се надявам час по-скоро да се вземат мерки и една по една въпросителните да отпадат и нещата да бъдат окей”, сподели още Михайлов.

„Надявам се и старши треньорът и неговият щаб да останат в Левски. Той е един много добър специалист. Защото за един полусезон да смениш двама треньори и екипите им е наистина много и не е здравословно за клуба, за фубтолисти, за никого. Надявам се човекът да работи поне да лятото. Никой не може да развие потенциала си, ако няма сигурност и гаранции. Надявам се през януари да направим един сплотен колектив, защото от това, което видях аз, го нямаше. Аз ще дам всичко от себе си с това, което научих през последните 12 години, да помогна на клуба.”

„Не съм дошъл в Левски да тренирам лекичко и да се размотавам на „Герена”. Не съм дошъл в Левски за пари или да искам нещо. Дошъл съм да си помогнем. Дошъл съм в Левски, за да пазя. Ако не пазя, значи има някакъв проблем. Или от моя страна, или от страна на ръководството. Всички знаят моите идеи и защо съм дошъл в Левски. Дошъл съм, за да помогна с моя опит и в съблекалнята и на терена. Всички знаем какво трябва да правим. Ръководството, треньора и аз. Трябва да направим един колектив, да върнем вярата при „сините” хора, което са доста обезверени”, каза още Николай Михайлов.