Днес Нефтохимик се похвали със сериозен трансферен удар. Официално договор с „шейховете“ подписа бившият футболист на Левски и Ботев Пловдив Мариян Огнянов, предаде официалният сайт на бургазлии.

Полузащитникът има близо 200 мача в А група, като е вкарал 20 гола. Огнянов за последно игра за Ботев, като за „канарчетата“ записа над 100 мача, а представянията му в европейските клубни турнири предизвикаха сериозен интерес към него от различни европейски тимове.

Освен това той е футболистът, който отбеляза първи гол за български отбор в групите на Шампионската лига. Това се случи през сезон 2006/07, когато Левски загуби от Челси с 1:3 в груповата фаза на Лигата. С привличането на Мариян Огнянов конкуренцията в халфовата линия на Нефтохимик ще стане още по-сериозна.

Междувременно бургазлии се готвят за предстоящия домакински мач с Левски. За срещата със „сините“ от групата вероятно ще отпаднат контузените Яни Пехливанов, Атанас Чилипов и Живко Хаджиев. Срещата от 6-я кръг на Първа Лига ще се играе в събота от 21,15 на стадион „Лазур“, а билетите за мача са на цени – нормален билет 10 лв, за пенсионери и ученици 5 лв.