Три двубоя за край на седмицата – изглежда, че Първа лига има точната рецепта за добър неделен ден. След разочарованието срещу ФК Копенхаген през седмицата шампионът Лудогорец има шанс съвсем да избави първенството от въпросните около първото място, докато друг от сблъсъците отново насочва вниманието към дъното на таблицата.

Проследете всичко най-интересно около завършека на 21-ия кръг на Първа лига с Gong.bg, DIEMA XTRA и Дарик радио!

Началото на футболния полуден започва в 12,30 часа, когато Славия приема Черно море на Националния стадион „Васил Левски“. Срещата можете да проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT 2 и онлайн на GONG PLAY. Това ще е вторият мач от поредицата домакински мачове за „белите“, които все още имат теоретичен шанс да гонят място в челната шестица. Столичани се нуждаят от силни резултати в София, тъй като дистанцията до 6-ия Дунав е 10 точки. Черно море обаче е доказано корав съперник, а възможността да отнемат 4-ата позиция от Локомотив Пловдив е твърде блазнеща за момчетата на Георги Иванов-Гонзо. „Моряците“ все още нямат загуба като гост срещу тим извън челната шестица, но пък от друга страна не са побеждавали Славия в София от август 2015-а година насам.

След края на тази среща се пренасяме на стадион „Огоста“, където местният Монтана ще опита да попълни рехавия си точков актив срещу Пирин. Началният час е 15,30, а ако не сте на трибуните, можете да разчитате на DIEMA SPORT 2 и GONG PLAY. „Орлетата“ литнаха високо при подновяването на първенството, като у дома удариха Левски с 1:0 и пратиха „сините“ в нокдаун. Монтана със сигурност е далеч като класа от втория в класирането, а на всичкото отгоре Пирин няма загуба в последните си 8 двубоя срещу Монтана, като победи в най-скорошните два. Северняците все така не помръдват от дъното в класирането с едва 9 точки и по нищо не личи, че ще се отместят от незавидната позиция преди края на редовния сезон. Както се казва обаче – у дома и стените помагат, а монтанчани ще трябва да се надяват на всяко възможно съдействие, за да изкопчат нещо от благоевградчаните на Милен Радуканов.

Денят в Първа лига ще завърши в Разград с двубоя между шампиона Лудогорец и старозагорския Верея. Срещата, която ще затвори кръга, стартира в 17,30 часа, като отново ще е във ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на GONG PLAY. След грешната стъпка на Левски у дома срещу Локомотив Горна Оряховица командата на Георги Дерменджиев може да отвори разлика от 13 точки пред „сините“. Мачът срещу Верея е първият за Лудогорец на неговия стадион за календарната 2017 година. Предишната приключи с реми срещу Черно море на същия „Лудогорец Арена“, което означава, че сега шампионите ще бъдат решени да се върнат към победите пред собствена публика. Първата среща с Верея приключи с изразително 1:5 в тяхна полза, което само подчертава колко трудна ще е задачата пред тима на Александър Томаш. Без съмнение Верея влиза като аутсайдер – и то не само заради поражението с 0:1 от Локо Пд в предния кръг – но ще пробва да изтрие най-тежкото си поражение дотук през кампанията с добра игра срещу отбора, който му го нанесе.