„Не гледам много български футбол, но докато съм тук гледах два-три мача и мога да кажа - цирк беше. Лудогорец и ЦСКА – смях беше. И единият, и другият мач. Славия - също. За Славия поне мога да кажа, за Венци, че той не гледа на кое място ще завърши, а помага на децата и продава футболисти в грандове. Аз нямам конфликт с него. Ако той е имал с мен – не знам. Нито съм се карал, нито ще се карам с него. Обичам да си казвам нещата в очите. Винаги ще съм му благодарен", заяви бившият футболен национал Благой Георгиев.

„Казах за това, което видях, че беше цирк. За дузпата на Лудогорец и разправиите, които станаха с ЦСКА. Чист червен картон, никаква дузпа... Аз не съм съдия, но лично мое мнение”, коментира още Благо Георгиев.

За причините за грешките на съдиите и дали се дължи на липсата на опит и качества на съдиите или задни фактори, Георгиев отговори: „И едното, и другото сигурно.”

Благо Георгиев ще е патрон на детска футболна надпрера. За втора поредна година Дряново ще привлече млади футболни надежди от цялата страна броени дни преди най-големия християнски празник Великден.

От 1-ви до 4-ти април в града ще се съберат деца в три възрастови групи /5, 7 и 9 години/ , за да мерят уменията си в най-популярната игра

„Играта винаги ще ми липсва, но идва момент, в който трябва да кажеш край. Не съжалявам за решението си. Имам си работи в Русия, които си върша и съм отделил внимание на тях. Бих се занимавал с футбол, но не в България. Засега нямам никакво намерение да се връщам. Имах още година и половина договор. Решението беше много трудно. Без футбола е тежко наистина. Имам бизнес, който въобще не е свързан с футбола”, сподели още Благой Георгиев, а по темата с националния тим, той заяви:

„Много се надявам да се класираме на голям форум. Мисля, че няма да е скоро. Макар, че силно се надявам и се моля да се класираме, защото има силни футболисти в България, но все нещо не ни достига. Може би е класа. Все пак през 1994-а всички играеха в много силни първенства. Сега я няма тази класа и трябва да чакаме да излязат таланти. Ето на такива турнири трябва да се обърне внимание, защото това е бъдещето.”

Попитан за битката за президентския пост в БФС, Благо Георгиев коментира: „И Любо, и Боби са ми приятели. Бързо свърши тази битка. То всичко беше ясно според мен, защото Боби е направил доста във футбола. Любо като футболист – ОК, но после като ръководител явно не се е представил на това ниво, което е бил като футболист. Боби според мен заслужено спечели. Неговото име в УЕФА играе голямо значение, така че трябва да се радваме, че имаме такава фигура.”