Звездата на Лудогорец Върджил Мисиджан е разследван в родината си Холандия заради побой на паркинг в Розендал.  Инцидентът се е случил в петък, а потърпевшият е 68-годишен мъж, който е в болница с двойно счупване на глезена и множество контузии на лакътя, заради които се е наложило да претърпи спешна операция.

Адвокатът на Мисиджан Ноортйе Лут потвърди инцидента, но отказа да каже подробности: "Има криминално разследване, чийто обект е моят клиент. Разследването не е приключило. Мога само да кажа, че има няколко свидетелски показания, които показват, че моят клиент е действал от самозащита". На 30 март Мисиджан трябва да се яви пред съда в Бреда.

Скандалът е станал заради неправилно паркиране на Мисиджан, който е блокирал пътя на семейство Ван Акелен към двора им. В последствие 68-годишният Рон ван Акелен е направил забележка на Мисиджан за паркирания автомобил, който към момента вече е бил преместен от приятел на футболиста. Според въпросния приятел, жертвата пръв е избутал Мисиджан и е отправил обиди на расистка основа към него.

Жена му Ени обаче отрича това: "Съпругът ми учтиво помоли шофьора да премести колата си. Нищо повече. Извършителят даде очилата си на своя приятел и събори Рон на земята. И то при положение, че има сърдечни проблеми. Съпругът ми не го е провокирал."

Съпругата показва и снимка на ужасяващо изглеждащия глезен на съпруга си. "Лекарите бяха шокирани. Извършителят трябва да е знаем точно какво прави. Било е професионално направено."

Счупеният глезен на жертвата

източник: Личен архив

Адвокатът на Мисиджан споделя, че футболистът не е искал да контузи жертвата и не е бил агресивен.

Семейството е известно в района, тъй като има бизнес с мебелен магазин. "Съпругът ми има този бизнес от 1974 година. Магазинът е под къщата до входа на комплекса. Автомобилът ни е отзад. Трябва да минеш през портата, за да излезеш. Няколко души използват изхода, но за жалост често се случва хората да паркират автомобилите си отпред. Това се случи в петък вечер. Видях и веднага обясних от прозореца, че съпругът ми трябва да мине оттам. Но шофьорът каза, че ще отнеме само две минути и отказа да премести колата."

Полицията ведната е арестувала Мисиджан, който е бил разпитан. "Изслушахме го и след това го освободихме. Той остава заподозрян", обяви говорител на полицията.