Звездата на Левски Жорди Гомес даде обширно интервю пред вестник "Марка", в което изказа много добри думи за "сините", за България и за старши треньора Делио Роси.

От авторитетното издание потърсиха Гомес, за да разкаже за екзотичното според испанеците предизвикателство в София.

Ролята на Обертан и влиянието на Жорди Гомес в Левски

"Исках някаква промяна. Казаха ми много хубави неща за града и за клуба. Собственикът ми се обади и ме увери, че ще съм много важна част от отбора. Като цяло имах много причини да приема да стана част от Левски", заяви Гомес. "За много хора България е една непозната страна. Аз обаче се чувствам добре тук. Приятно съм изненадан. Освен това до този момент винаги съм бил в отбори с по-малки цели. Исках най-накрая и аз да се боря за титла."

"Левски е много голям клуб. Имаме най-много фенове в България. Собственикът ни е купил клуба преди 1 година. Амбициите му са големи. Последните години не са били добри, но сега нещата се подобряват. Феновете виждат това и все повече ни подкрепят."

"Мисля, че съм имал 7 треньори в последните 2 години. Започнахме с победа, равенство и загуба. След това смениха Николай Митов. Дойде Делио Роси и записахме 3 победи и равенство срещу Лудогорец. Той ни направи по-организиран отбор и в двете фази на играта. При него работим много за физическа и тактическа подготовка."

А ще има ли сили Левски за титлата? "Ще се опитаме. Имаме амбиции и за Купата. Собственикът доведе някои страхотни футболисти. При нас е Габриел Обертан, който бе в Манчестър Юнайтед и Нюкасъл. Под наем от Удинезе е Антонио Вутов - млад и талантлив българин. Мога да обещая, че ще се борим много. Но Лудогорец е много добър отбор, който неслучайно е толкова пъти шампион. Ще се борим обаче."

Гомес сподели и това, което е чул за дербито с ЦСКА: "Казаха ми, че по време на този мач целият град е парализиран. Играе се на неутрален терен, тъй като има проблеми със сигурността. Всички казват, че мачът си заслужава, така че..."