Локомотив Пловдив посреща Локомотив Горна Оряховица в късния мач от съботната програма на Първа лига. Двубоят е от 17.30 часа на стадиона в пловдивския парк Лаута и ще може да го проследите с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

В междинния 22-и кръг и двата отбора претърпяха поражения с 0:1. Горнооряховските „железничари“ от Монтана у дома си, а „смърфовете“ от Пирин в Благоевград. Ден след загубата от монтанчани, наставникът на Локо ГО Иван Колев се раздели с тима.

Същевременно Локомотив Пловдив ще бъде без своя треньор на скамейката срещу Локо Горна Оряховица – Едуард Ераносян. Специалистът не сдържа нервите си по време сблъсъка с „орлетата“ и е със спрени права. Така Ераносян няма да бъде край тъчлинията в юбилейния си стотен мач като старши-треньор в българското първенство.

Добрата новина в лагера на Локо Пд преди срещата е завръщането на Кирил Котев, който е възстановен от травма. След наказание отново в редиците ще бъде Иван Горанов. Същевременно аут заради контузения е Веселин Марчев, а под въпрос е Мартин Камбуров.

Бранителят на „смърфовете“ Пламен Крумов е пред двубой номер 200 в Първа лига. Локо Пд е осмият клуб, за който защитникът записа срещи в елита, след родния му Локо Сф, Рилски спортист, Миньор Перник, Черноморец, Берое, Левски и Славия.

При отбора от Горна Оряховица с наказания са Николай Христов и Жан Амброуз. Новакът в Първа лига няма спечелена точка при деветте си гостувания на Локо Пд, но домакинства на „Лаута” в последната среща с пловдивските си съименици и ги победи с 2:1 на 17 октомври 2016-а.

Преди мача пловдивчани са пети в таблицата с 34 точки, а горнооряховчани са 13-и с 19.