Милен Желев е сред основните играчи в състава на Локомотив Горна Оряховица. Той се подвизава в отбора от 2016 година, след като идва от Ботев Гълъбово. Преди гостуването на Нефтохимик в мача от 31-ия кръг на Първа лига халфът даде специално интервю за DIEMA SPORT, където говори и за амбициите си да играе зад граница.

„Всичко е страхотно. Като приказва бе при повиквателната ми в националния. Професионализмът бе навсякъде, отношението бе страхотно. Уникално бе в новата база в Бояна. Момчетата бяха много готини. Чувството е неописуемо. Надявам се, че нещата ще се получат в бъдеще. Но трябва време и търпение. Дай Боже да вдигнем нивото на България“, започна Желев.

„Атмосферата е много добра. Откакто дойде Сашо Димитров, тактически станахме по-добре. Колективът е по-добър и сами виждате резултатите са по-добри. Всички се радваме на терена. Мисля, че сме по-добрият отбор сравнено с преките ни конкуренти за оставане в Първа лига. След края на сезона дай Боже да останем в елита“, добави Желев.

За автогола си в мача срещу Берое, Желев обясни: „Бях ядосан. Но станало е, трябва да си взема поуки и да продължавам напред. Гадно ми бе след мача. Бяхме по-добрият отбор на терена. Но малшанс и паднахме с 0:1“.

„Надявам се да вървя нагоре. И да ида някъде, да вървя нагоре и защо не да изляза в чужбина. Там е белият хляб, за който говорим всички. Ще дам всичко от себе си, това да стане реалност“, завърши Желев.