Старши треньорът на Лудогорец Антони Здравков разкри след победата с 2:0 над Ботев Враца, че нервността е личала в играта на неговите момчета. Срещата от 24-ия кръг на Първа лига се проведе в Разград, а това бе първия успех за шампионите след подновяването на първенството след зимната пауза.

„Отборът на Ботев Враца дойде да играе футбол, но се затвори, получи се динамичен мач. Успяхме да реализираме, а с това дойде и превъзходството.  Бяхме свикнали да играем предимно със затворени отбори”, сподели Здравков.

„Имаше голяма нервност в нашите играчи, с оглед на предишните ни резултати. Емоцията не винаги е положителна, търсеха изявата, да решат нещата бързо, а това доведе и до грешки.  Допуснаха се елементарни технически грешки, лош пас, недоглеждане на ситуацията, от това се получиха някои контраатаки на противника. Тази нервност ни попречи.”

Старши треньорът на Лудогорец уточни, че лично негово решение е Вандерсон да остане извън групата. Играчът не страда от контузия.

„Определено момчетата имаха нужда от тези три точки и от победата. Всеки мач е важен, загубихме точки срещу Верея, Локо Пд, но не трябва да разделяме противниците на малки отбори или нещо подобно”, завърши Антони Здравков по повод предстоящото гостуване на Левски.