Витоша Бистрица определено направи трансферен удар, за който ще се шуми у нас. Привличането на Емил Гъргоров винаги е голяма новина, за който и да било български клуб. Без значение, че плеймейкърът вече е на 38 години и не бе играл професионално през последните 10 месеца.

Скритият коз за "бистришките тигри" се оказа техният президент Сергей Ташков, който е успял лично да убеди 5-кратният шампион на България да подпише договор до лятото. Халфът вече записа и официален дебют - при 0:0 срещу Септември, а сега фокусът попада върху домакинството срещу Етър.

"С президента на Витоша Сергей Ташков сме добри приятели. Той е много точен човек. Нещата станаха много лесно. Ние си ритахме заедно и се бъзикахме, че ще почвам към ветераните на Витоша. Просто дойде един ден и ме покани да помогна до лятото. Аз се съгласих", започна Гъргоров в специално интервю за предаването на DIEMA SPORT - "Преди кръга".

"Поддържах си форма, тренирах си както досега, защото нямах отбор в течение на 10 месеца. Минаха и празниците, изкарахме ги… Просто дойде моментът отново да се върна".

"Чувствам се добре, в интерес на истината. Не мога да кажа, че нямам болежки, но цял живот съм играл с такива. Не е проблем. Единственият вариант да не мога е болката да е такава, че просто да няма как да продължа. Ако ме накара да спра, ще го направя, няма как".

"След това вече не знам, може да направя още един трансфер. Не се знае. Чужбина? Не, в чужбина няма как. Свършило е за там", завърши Гъргоров.

Двубоят Витоша - Етър стартира в неделя, 3 март, от 12,30 часа и можете да се доверите на Gong.bg, където ще проследим развоя му минута по минута. Шампионатният сблъсък ще бъде достъпен още в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.