Защитникът на Берое Асен Георгиев ще се радва да работи с едно от познатите лица, които са му помогнали да се изгради като футболист. Той отново ще се подготвя под ръководството на наставника Ферарио Спасов, който го привлече и в Монтана преди време.

"Работил съм почти две години в Монтана с Ферарио Спасов. Тук положението е същото, той е много приятен човек, от него може да се научи много. Върнах се сега в България, защото имах здравословни проблеми в семейството и не можех да съм толкова далеч", заяви Георгиев пред DIEMA SPORT и говори повече за престоя си в Монтана.

"Прекарах добри години в Монтана Първата влязохме в елита, а втората стигнахме до финала за Купата на България, който за съжаление не можахме да спечелим. Но въпреки това прекарах две много хубави години там", сподели Георгиев и направи сравнение между българското и хърватското първенство.

"За мен лично, българското първенство в момента е малко по-силно от хърватското. Има много силни отбори с добра организация", заяви още защитникът. Един от първите му мачове за Берое беше срещу родния му клуб Левски и той се радва много на успеха.

"Месец и малко съм тук, добре се адаптирах, публиката е невероятна. Дойдоха и ни подкрепиха с Левски, а ние ги зарадвахме. Много исках да победим Левски и за мое щастие успяхме. Целта е да стигнем до баража за място в Лига Европа и да го спечелим", сподели още Георгиев.