Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич призна, че тимът му е изиграл най-слабия си мач под негово ръководство при загубата с 0:1 от Верея. С поражението „белите“ се простиха с надеждите си за класиране в първата шестица на Първа лига.

„Причините за загубата са много. Днес мисля, че изиграхме най-слабия си мач откакто съм треньор тук. Вината може би е в мен. Може би сбърках с титулярния състав. Опитаха се момчетата, но не им вървеше. Трябваше да си направим промените още преди мача. Причините си остават в нас“, коментира специалистът.

„Не сме подценявали мача. Днес не ни вървеше нищо. Първото полувреме може би играхме нещо, но второто полувреме беше много грозно. Имаме още два мача от редовния сезон. Ще се опитаме да си спечелим колкото се може повече точки. Няма да се предаваме, гледаме напред“, каза още Загорчич.

„Няма как да не искаме да играем в Европа. Играем срещу Ботев за Купата. Ще се опитаме да се класираме за финала, където ни чакат ЦСКА и Левски. Няма лесни мачове. Ще се опитаме да си спечелим седмото или осмото място. Тежи ни това, че нямаме победа вече толкова мачове. Това тежи и на футболистите и оттам идват колебанията. В тях имахме поне положения, но днес и това нямахме. Футболистите на Верея се защитаваха много добре“, допълни Загорчич.