Наставникът на Славия Златомир Загорчич разкри, че малко се е скарал с играчите на почивката на мача с Черно море (1:1) от 28-ия плейофен кръг на Първа лига. На паузата „белите“ изоставаха с 0:1 и демонстрираха колеблива игра, което е било и причината за по-високия тон в щаба на най-стария столичен тим.

„Накрая можеше да използваме повече някои ситуации. Изравнихме от фаул имахме ситуации положения, за жалост влязохме със страх в мача и първото полувреме не направихме достатъчно, за да спечелим - имахме само един удар и няколко центрирания. Спрямо второто полувреме правихме всичко, което тренираме. Стана гол, но липсваше още един, за да спечели.“, започна Загорчич.

„Струваше ми се, че има напрежение в играчите. Може би заради важността на мача. Показаха си второто полувреме, че могат да играят футбол“.

„Не мога да споделя какво съм им казал на почивката. Малко се скарахме. Не е допустимо така да се играе мачът. Те разбраха всичко добре и се раздадоха на сто процента през втората част. Така успяхме да изравним“, добави специалистът.

„В цялото първенство, редовният сезон и сега, нямаше лесни мачове. Всеки мач е труден. Колкото повече напредваме, толкова по-голямо ще е напрежението. Надявам се в следващия двубой да си вкараме положенията и да победим. Сега ни предстои мач за купата срещу Ботев, готвим се и се надявам да успеем“.

„Ще подходим с Ботев, като във всеки друг съперник. Ние показахме, че срещу силните съперници играем силен футбол. Надявам се да го направим пак“.

„Не съм наясно какво става с Емил Мартинов, ще видим. Утре ще се подложи на магнитен резонанс и тогава ще е по-ясно“, завърши Загорчич.