Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич сподели след равенството 1:1 с Черно море, че "белите" с абили по-добрият отбор в двубоя. Въпреки разочарованието, специалистът е уверен, че в скоро време неговият отбор ще играе по начина, по който желае.

Морето плати висока цена за хикс срещу Славия

"Съжалявам, мисля, че заслужавахме да си спечелим мача. Имахме много повече ситуации от противника, удари, положения, бяхме по-добрия на терена в този мач", заяви Загорчич.

"Искахме да спечелим тези мачове, момчетата всичко, просто не се получава. Има такива моменти, трябва ни време да станем по-концентрирани. Мисля, че ще се получи."

"Ние влязохме в мача, бяхме по-добри от Черно море, имахме повече ситуации. Да, имаха две ситуации със спасявания на Жоро Петков и гола, три удара. Ние имахме в първите 25 минути греда и много ситуации. Трябва да внимаваме. Второто полувреме го направихме страхотно."

"Говоря постоянно на футболистите, Славия ще играе винаги за победа докато съм тук. Във футбола винаги има какво да се подобрява, както в защита, така и в атака. Ще се получи на 100%."

Относно раздялата с вратаря Марио Кирев, Загорчич отговори: "Не мога да го коментирам, взехме това решение. Пожелавам на Марио бързо да си намери нов отбор, той е добър вратар, но психологически не бе стабилен при нас и затова го освобождаваме."

А ще бъде ли привлечен нов страж? "Имаме един, Мартин, не му знам фамилията, той беше в отбор в Б група. Той ще се прибере и ще играе при нас."

"Аз разбрах от президента за Ндунгала, каза ми, че повече няма да бъде тук, не знам причината. Не е на всяка цена, трябва ни качество. Винаги и аз, и футболистите ще имат нужда от добър играч. Голмайстор, стопер, вратар, само да бъде добър футболист", допълни Загорчич.